Google

19.9.05

USA kehottaa terroristeja iskemään USA:han

Yhdysvallat julkisti nyt syyskuussa lopultakin oppinsa jonka mukaan se voi tuhota ydinasein vastustajaksi kokemansa valtion tai muun yhteisön joukkotuhoaseet. Ts. Yhdysvallat entistä selvemmin markkinoi ennaltaehkäisevän iskun oppiaan. Samalla USA antoi terroristeille saman oikeuden.


Ennaltaehkäisevän iskun oppiin kuuluu USA:n itse itselleen antama oikeutus tuhota viholliseksi kokemansa vastapuolen joukkotuhoaseet. Iskuun riittää USA:n oma usko, luulo, mielikuva siitä että vastapuoli on aikeissa iskeä USA:han, olipa luulo kuinka väärä tai vainoharhainen hyvänsä.

Tutkitaanpa tätä ennaltaehkäisevän iskun oppia tarkemmin:
- Jos joku valtio on vaarallinen, jos pelkää sen hyökkäävän, on opin mukaan oikeus tuhota sen joukkotuhoaseet.
- USA:lla on joukkotuhoaseita ja se on jo ilmoittanut iskevänsä, jos se itse arvelee olevansa uhattu.
- Jokaisella valtiolla tai muulla yhteisöllä, joka ei ole USA:n liittolainen ja jolla on joukkotuhoaseita on perusteltu syy pelätä USA:n ennaltaehkäisevää iskua.
- Näillä valtioilla tai yhteisöillä on USA:n opin mukaan siis täysi oikeus ja syy tuhota USA:n joukkotuhoaseet ennaltehkäisevällä iskulla.

Toisen maailmansodan jälkeen kansainvälisesti hyväskyttiin ensi-iskun välttämisen periaate. USA on hylännyt tämän periaatteen ja samalla antanut myös terroristeille luvan iskeä.

USAlla ei pitäisi olla mitään syytä valittaa, jos terroristit noudattavat sen itse lanseeraamaa oppia. - Niin makaa kuin petaa. USA:kin.




Site Feed osoitteesta
http://feeds.feedburner.com/mielikuvaelama


Jos linkkilista ja arkisto eivät näy, klikkaa tästä, blogin otsikkoa 'mielikuvaelama' tai '<< Home' -linkkiä yllä.